jump to navigation

Påske krim på Svanerede… mars 18, 2008

Posted by hanne's scrapping attempt in Uncategorized.
trackback

 

Det var en tirsdag. Solen kjempet seg gjennom de tunge snø skyene. Nede ved mjøsa lå et hus som var temmelig forlatt. Huset som så fint ble kalt Svaneredet var ikke så idyllisk som navnet tilsa. Ingen av de lokale våget seg nær huset i strandkanten. Uten å vite hva de begav seg utpå hadde 9 ungdommer med forskjellige nasjonaliteter sagt seg villig til å bo et års tid i Svaneredet, uten å vite historien til huset.

Lang tid hadde gått og beboerne hadde opplevd mye sammen på godt og vondt. De visste om hverandres vaner og uvaner. Inger likte å spare strøm, Randi likte å lage fisk, det kjentes på lukten. Ida var den som var kreativ og var som en mor i huset. Erik var husets musiker, Svein Arild var husets sunnmøring og Karoline var veldig glad i fjernsynskontrolleren eller makta som hun selv kallet den. Men alle disse hadde nå reist hjem på påskeferie, det var bare 3 sjeler igjen i huset det var den syke Ruth, Mandige Mattias og den lite ryddige Hanne. Disse tre skulle feire påske på Svaneredet.

Så en dag kom Hanne jublende inn i stuen: ”åh eg ska barra jobba t onsdag så eg trenge kj var her heile påsjen… åh så skoy då reise eg t svigers!!!” Ruth og Mattias utvekslet noen intense blikk. Alltid skal hun være så innpåsliten å skryte av tingene hun skal til alle. Misnøyen lå i lufta, da de to sendte hverandre et surt smil. Hanne bare jublet videre uten tid til å legge merke til noe ulumskheter. ”åh nå springje eg ner å pakka eg altså, eg reise jo nått t onsdag… yahoo….”

Nede i stua så det ut som en svinesti, det var slik det brukte å være når Hanne hadde leiligheten for seg selv. Syngende å dansende for hun rett forbi haugen med oppvask på kjøkkenbenken, og inn på sitt eget rom der hun med en gang startet med pakkingen.

Oppe i annen etasje gikk praten livlig: ”åh jag kan inte fatta det, hverfor får hon fri och inte jag??” Mattias var frustrert i stemmen. ”åh guameg, dette er så uretferdig!” kom det fra en snufsende Ruth. Begge ønsket de virkelig å reise bort fra Svaneredet i påsken, men Ruth var blitt syk så hun kunne ikke, og Mattias han måtte jobbe hele påsken. Den frustrerende samtalen fortsatte en stund men så gikk de hvert til sitt.

Da kvelden nærmet seg la et guffent mørke seg over Svaneredet. Det ble kaldt og ufyselig å være der. Inne på Hannes rom der hun lå og sov, bevegde det seg en mørk skikkelse. Med tunge skritt nærmet den seg senga til Hanne. Hanne brå våknet og satte i et skrik, et skrik som var høyt nok til å vekke en død. Brått sluttet skriket. Ingen i Lillehammer hadde hørt Hannes siste skrik om hjelp…

Neste morgen kom Ruth og Mattias ned i leiligheten slik at alle kunne spise frokost sammen. Men der fant de Hanne liggende i sengen drept med noen binderser.hannipanni.jpg

klarer du å finne ut av hvem som drepte Hanne?!?!?

ruttiputti.jpg

mattipatti1.jpg

av Hanne Ferkingstad

Kommentarer»

1. kari - mars 22, 2008

haha, morsomt…!! men morderen…det var verre. Hanne ser ikkje så veldig død ut da, så kanskje det var nok et spill fra hennes side for å få mer oppmerksomhet rundt påskeferien?

Godt å se det er god stemning i Svaneredet! neste helg kommer jeg til Lillehammer, og gleder meg stort!!! se ikke bort fra at jeg tar turen innom det fryktinngytende huset ved stranden…så kan jeg løse krimen da=)

2. Kjersti Helen - mars 29, 2008

Eg vett det!! Det e Mathias! Fekk et hint av Hanne igår, å dååå va alt så møje lettare;P Håbe dåkk hadde ein fine dag i Oslo idag! Me ser…


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: