jump to navigation

mye har skjedd, men lite er oppdatert… januar 3, 2011

Posted by hanneogsveinarild in Uncategorized.
trackback

først av alt må jeg få ønske alle et riktig gott nytt år!! å takke så meget for det gamle.

2010 har for oss  inneholdt mye sykdom og sykehus opphold. Det begynnte allerede i januar da svein arild fant hut at han sko stå på ski i hagen.. det endet me knekkt rygg, sykehus opphold å laaaaang sykemelding.så litt etter dette kom den store avsløringen i vårt liv, vi var gravide og suuuper spennt på d=)

vi hadde en suuper spennende tid, va på ultralyd og fikk vite kjønn og at alt såg fint ut. i påsken vednte vi snuten mot Karmøy bestefaren min var veldig dårlig og var innlagt på sjukehus, på mirakuløst vis så snudde det og han ble utrolig frisk og sterk for en periode.

jeg gikk gjevnlig til kontroller hos jordmor slik som seg hør og bør når man er gravid. på den ene kontrollen min fant de ikke hjertelyden til det lille barnet og vi ble henvist til sykehuset i lillehammer for så å bli hanvist videre til trondhjem ved st. olavs hospital.

barnet inni magen hadde problemer med hjerte og vi fik noen vanskeligge uker med mange bønner og mye usikkerhet. etter maaaange ultralyder,og riktig medisinering fikk vi endelig reise hjem til lillehammer dagen før jeg skulle opp i muntlig eksamen. med det jeg vil kalle for stor hjelp og styrke fra vår Herre gikk eksamen utrolig bra og jeg var ferdig vernepleier=)

vi vendte snuten ennå en gang mot karmøy, denne gangen for en mer permanent basis. flyttelasset var stort å med god hjelp fra Knut anders fikk vi til slutt stable alle de store tingene på hengeren.

vell hjemme på karmøy var vi en gang i uken på kontroll i stavanger for å sjekke opp det lille barnet i magen, alt såg ut til å være fint hver gang til plutselig doktoren den 27. juli sa, :»nei nå tar vi han ut».  en time etter på ca 6 uker før tiden til kom vår lille Josva til verden.  en nydelig gutt med masse hår til å være prematur. vi var ennå en gang på sjukehus dennegangen i stavanger og ennå en gang me mye usikkerhet og maaaaange instrumenter kobblet til vår lille. mange fæle metoder ble brukt for å senke pulsen på lille Josva som for det meste lå på over 200 slag i minuttet.

etter to uker i stavanger fikk vi komme til haugesund sykehus. vi var der noen dager før vi fikk reise hjem. gleden var stor og redselen større når vi fikk pakke sakene og reise hjem der det ikke var noen leger, ingen overvåking, bare oss. men vi vendte oss raskt til det. vi storkoste oss med vår lille elskling.denne idyllen varte i 2 uker før anfallene av høy puls begynnte på nytt og vi  ble innlagt på haugesund sykehus for så å bli sent til haukeland sykehus. på Haukeland tilbrakte vi 5 uker med frustrasjon men også mange gleder, man finne store gleder i små ting i slike desperate situasjoner. der ble vi også filmet av tv3 serien sykehuset. den episoden vi var med på kan du se gratis her:  sykehuset tv3

som sagt tilbrakte vi 5 uker i bergen og beskjeden om at vi skulle få reise hjem gav en ubeskrivelig følelse av grøss å glede.endelig kunne vi flytte inn i vårt nyleigde hus i «garden».  vi kunne starte familielivet som vi så lenge hadde lengtet etter, og vi fikk være med sønnen vår hele tiden i stedet for å «gå på besøk» til han på sjukehuset, for slik føltes det ofte da vi lå på seperate rom.

her er Josva 5 mnd. Vi er gjevnlig på kontroller på sykehuset, han er godt medisinert så som regel så går kontrollene bra. den fine mørke hårmanken hans ble barbert vekk til fordel for venefloner i hode, men nå begynner en ny lys hårmanke å gro frem. etter 2 mnd med sykehus opphold nyter vi livet som familie på karmøy=)

i desember mistet vi min kjære bestefar. sorgen er stor og savnet er større. men vi vet at han har kommet hjem til sin Skaper og er i himmelen med Jesus. og vi vet at vi snart skal få møte han igjen!

året 2010 har brakt med seg mange sorger men også ubeskriveligt store gleder.

vi har virkelig fått erfare hva jesaia mener i  45:3

Jeg gir deg skatter som er skjult i mørket,
og rikdommer, gjemt på hemmelige steder,
for at du skal vite at jeg er Herren,
Israels Gud, som har kalt deg ved navn.

selv om livene vår var håplaøse og vi manglet både mot og tro når det stormet som verst så fikk vi oppdagen mangen av livets største skatter. blant annet den største skatten vi noen gang har fått Josva vår kjære sønn!

slik var det året 2010 utartet seg for vår del. nå er et nytt år allerede i gang og vi vil ønske alle dere et rikktig gott nytt år og takke så meget til alle dere som var med på å gjøre 2010 til et år som er vedt til å huske resten av livet.

når det gjelder nyttårsforsetter så vil nok ikke bloggoppdatering være en av de, men kansje vi en gang i blandt oppdaterer her også bare tiden strekker til.

Klem Hanne

Kommentarer»

1. Miriam - januar 3, 2011

Så koselig med en oppdatering, Hanne! Har venta på den.. Godt å lese at det går noenlunde fra, Josva er en sterk og god liten gutt. Hadde ment å sende dere julekort, men det ble visst bare med tanken denne jula. Håper dere får et godt 2011! Hils så mye til Svein Arild 🙂 Klem fra oss 3

2. Sigrun - januar 3, 2011

Fekk tårer i augene av dette innlegget, Hanne.. Gud e god!! Masse godt nyttår te dåkk alle 3:)

3. Hild Marit - januar 3, 2011

Så kjekt me ein oppdatering 🙂 Godt å sjå at ting går bedre..Dokke har opplevd møkje i året som va, både på godt å vont..
ønske dokke alt godt i 2011. Håpa detta året blir ein smile lettare for dokke, at dokke kan nyta tiå me litle Josva å barra kosa dokke 🙂 Godt nyttår Hanne. Store knip frå Hild Marit:)

4. Benjamin Aga - juni 14, 2011

Hei Hanne og Svein Arlid.
Utroligt at nettopp deiras blogg dukka opp på google når eg putta inn «Oversvømmelse/Vann + Svaneredet». Flott å sjå at dere endelig har fått ein unge sammen, gratulere så mye! :]
Ønsker dere alt det beste på Karmøynå, (skjønner ikkje ka det e å lika der, men…lurer ennå mer på ka Arild tenkte når han sa seg enige i å flytta dit…)
Men, uansett, ønsker dere alt det beste, og håper Arild kommer seg etter den stygge ulykken, (nesten ironisk, sykemeldt «igjen» kun korte tid etter den forrige). Nåja, han får forhåpentligvis mer tid nå te å væra hima, holda deg me selskap Hanne og passa på ungen, fin fin blanding det der syns eg. 😉

E sjøl ennå her i Hamar (og drukner nesten i konstant pøsregn, lyn og torden, jommen blir handleturen interessant nå snart.. *sukk*

Alt det beste, håper Arild fortsetter me å ta fine bilder når han rekker det. 1 ting te, kanskje han burde slutta me så mye fysisk aktivitet og fortsetta me Design/fotografi om det finnes aktuelle jobber i nærheten? 😉


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: